Ξένια Κούρτογλου, MSc | Leading Mind Speaker

 

 

H Ξένια Κούρτογλου, απόφοιτος των Pierce &  Deree Colleges, ξεκίνησε την καριέρα της το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 ετών.

Το 1988 ίδρυσε την Focus Bari, ηγετική εταιρεία ερευνών στην Ελλάδα με διεθνή αναγνώριση και δικτύωση. Για 30 χρόνια και με δική της πρωτοβουλία, η Focus Bari καθιέρωσε και ανέπτυξε τον τομέα των Ερευνών ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Το 2014, η Ξένια κέρδισε το Βραβείο Hellenic Enterpreneurship (Envolve) με το πρωτοποριακό e-satisfaction, την πρώτη ανθρωποκεντρική πλατφόρμα βελτιστοποίησης της εμπειρίας πελάτη στο ηλεκτρονικό & omnichanel εμπόριο, που σήμερα χρησιμοποιείται από 350+ οργανισμούς retail στην Ελλάδα.

Το 2021 ίδρυσε την ΜΕΧ, έναν χώρο σωματικής και ψυχικής υγείας στην Κόρινθο, που υποστηρίζει τους ανθρώπους να εξελίσσονται ολιστικά – νους, σώμα, ψυχή – καθώς αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο εξοχικό της στη Νεράντζα Κορινθίας και να εργάζεται από απόσταση.

Η Ξένια Κούρτογλου δραστηριοποιείται με εθελοντικό έργο στην επιχειρηματική κοινότητα, υποστηρίζοντας δράσεις για την γυναικεία ηγεσία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Διαθέτοντας καινοτομική και ανοικτή νοοτροπία, η Ξένια είναι συχνά καλεσμένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια , ως «ευαγγελίστρια» της σύγχρονης επιχειρηματικότητας που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, και εστιάζεται στην εμπειρία πελάτη ως κοινό σκοπό όλων των εργαζομένων σε κάθε οργανισμό.

Έχει διδάξει για 14 χρόνια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1997-2011), από φέτος υλοποιεί μια σειρά εργαστηρίων αυτοηγεσίας στο ΙΕΚ Ευρωπρόοδος της Κορίνθου, και είναι τακτικά προσκεκλημένη εισηγήτρια σε Πανεπιστήμια, Startup Incubators, και συνέδρια πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, ηγεσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Στο εθελοντικό της έργο, η Ξένια Κούρτογλου υποστηρίζει γυναίκες και νέους: είναι συνιδτύρια του I for U για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέλος των European Business Mentors, και μέντoρ στο EGG της Eurobank , έχοντας υποστηρίξει πάνω από 150 startups.

Η Ξένια πιστεύει απόλυτα στην δια βίου μάθηση, κάτι που υπογραμμίζει με το προσωπικό της παράδειγμα : το 2015 πιστοποιήθηκε ως Business & Executive Coach με το Triple Certification in Coaching από το ICPS, και το 2020 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία από το πανεπιστήμιο του Strathclyde.

To 2018 εκδόθηκε από την ΔΙΟΠΤΡΑ το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Καλύτερη Ευκαιρία είναι ΤΩΡΑ!» ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, best seller στην κατηγορία του από τους πρώτους δύο μήνες της κυκλοφορίας του.

Όραμα της Ξένιας Κούρτογλου είναι να συνεισφέρει στην εξέλιξη κοινωνιών και επιχειρήσεων μέσα από την προσωπική ανάπτυξη και την αυτοηγεσία.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Επιχειρηματίας
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Συγγραφέας

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Ψυχική Ανθεκτικότητα : το Κλειδί για Προσωπική & Επαγγελματική Ευημερία

Αίθουσα

Stage B

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 13:15

Επικοινωνία

+30 210 7238122-3