Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης MD, PhD, FASPSM | Leading Mind Speaker

 

Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι, European School of Peritoneal Surface Oncology (ESPSO)

Ο κ. Σπηλιώτης Γιάννης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εκεί πραγματοποίησε και τη διδακτορική του διατριβή.

Η μετεκπαίδευση του έγινε στην Αμερική, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα ακόλουθα πανεπιστήμια : Μονπελλιέ το 2002 , Χαϊδελβέργης το 2003, Ουάσιγκτον το 2005 και Παρισιού το 2008. Τον Μάϊο του 2016 εξελέγη επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τορ Βεργκάτα (TOR VERGATA) της Ρώμης ενώ τον Νοέμβριο 2016 του απονεμήθηκε στην Ουάσιγκτον DC ο τίτλος του εκπαιδευτή (mentor) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης.

Έχει πλούσιο ερευνητικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Έχει 170 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στα αγγλικά, γαλλικά, δανέζικα, πορτογαλικά και 150 ελληνικές δημοσιεύσεις. Είναι συγγραφέας εννέα (9) βιβλίων, έξι (6) στην ελληνική γλώσσα, δύο (2) στην αγγλική και ενός (1) στη γαλλική γλώσσα.

Έχει υπηρετήσει σε αποστολές του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) στην Σομαλία το 1992 για 2 μήνες και στην Ρουάντα το 1994 για 4 μήνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 επιλέγει ως Ιατρικός Διευθυντής (Medical Director) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ για να οργανώσει το European Hospital στην Γάζα της Παλαιστίνης όπου αποχώρησε το 2003.

Επισκέφθηκε ως Ιατρικός Παρατηρητής το Ιράκ, το Ιράν και συμμετέχει ως Medical Inspector στην λειτουργία του νοσοκομείου της Βαβυλώνας (ΙΡΑΚ).

Από το 2009 έως τον Σεπτέμβριο 2017 ήταν Συντονιστής Διευθυντής στο Α’ Χειρουργικό τμήμα του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ στον Πειραιά.

Από το 2013 έως 2017 ήταν Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Υγείας για την υγειονομική ανασυγκρότηση των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι, European School of Peritoneal Surface Oncology (ESPSO)

Είναι διαζευγμένος και πατέρας τριών αγοριών, του Αινεία (πτυχιούχου Νομικής), του Ιάσονα (φοιτητή Ιατρικής) και του Αλέξανδρου (φοιτητή Ιατρικής).

Από έτους ζει στην Θεσσαλονίκη και μοιράζει τον χρόνο του ανά μια εβδομάδα του μήνα στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Χειρουργός Ογκολόγος
Διευθυντής Δ’ Χειρουργικής Κλινικής στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών-Μαρούσι
European School of Peritoneal Surface Oncology (ESPSO)

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Καρκίνος. Ποιος είσαι; Πού ζεις; Πώς ζεις;

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

14/02/2022 19:00

Επικοινωνία

694 240 4014