Νίκη Ρουμπάνη | Leading Mind Speaker

Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης
Eκπαιδευτικός, Zωγράφος, Ακτιβίστρια

 

 

Σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Central School of Art and Design, Λονδίνο.

Το 1975 ως φοιτήτρια στην Αγγλία ξεκίνησε να ασχολείται με τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την θέση της Γενικής Γραμματέως του συλλόγου φοιτητών. Το 1979 επιστρέφοντας στην Aθήνα συμμετέχει στην δημιουργία του κέντρου Αλληλοβοηθείας Γυναικών Αμπελοκήπων. Ενεργή δραστηριότητα στη δεκαετία του ’80 για την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου

Εργασία, Δράσεις

Το 1980 – 86 ιδρύει δική της επιχείρηση, Σχολή Ξένων Γλωσσών για ενήλικες.

Το 1980 συμμετέχει στην ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και το 1990 συμμετέχει στην προετοιμασία και δημιουργία του Λόμπυ Γυναικών Ευρώπης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου εκλέγεται ως το 1998. Από το 1997 ως το 2001 συμμετέχει στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου.

Το 1986-2020 μπαίνει στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Στον τομέα αυτό βρήκε τον εναλλακτικό δρόμο για να διδάσκει Ανθρώπινα Δικαιώματα, θέματα ισότητας και πρόληψη της βίας.

Από το 1997 έως σήμερα συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις κι επίσημους φορείς ως εκλεγόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης για τα θέματα που αφορούν την ισότητα, την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της σωματεμπορίας. (Το ΕΔΓΕ έχει Γραμμή ΣΟΣ για κακοποιημένες γυναίκες και ξενώνα για την στήριξη θυμάτων).

Το 2001 με αφορμή τη Διδακτορική Διατριβή με θέμα “Διαχείριση Συγκρούσεων – Ανθρώπινα Δικαιώματα” που δεν υπεβλήθει η τελική της μορφή γιατί της ζητήθηκε να την περιορίσει, γράφει και διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης ενηλίκων για Δημόσιους λειτουργούς και εθελοντές. Ξεκινάει το 2006 την πρώτη Τράπεζα Ελεύθερου Χρόνου, στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολείται παράλληλα ενεργά με την τέχνη της κάνοντας 17 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Κύπρο, το Βέλγιο, με τελευταία της έκθεση το 2005, στην Αθήνα, με τίτλο “Εν Κινήσει”

Ιδρυτικό Μέλος του Λόμπυ Γυναικών Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Δικτύου, του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης. Επίσης μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

Δημοσιεύσεις της υπάρχουν σε 25 τεύχη του περιοδικού “Εικαστική Παιδεία” στο βιβλίο “Μετανάστες στην Ελλάδα” από τα Ελληνικά Γράμματα, στο εκπαιδευτικό υλικό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Υπουργείου Εσωτερικών και το εκπαιδευτικό υλικό σε εγχειρίδιο και DVD, “Γέφυρες Φιλίας” “Λέσβος- Δικελί” (2005), εκπαίδευση για Διαχείριση Συγκρούσεων

Χόμπυ

Κάθε μορφή Τέχνης, κολύμπι, η επαφή με τη φύση

Γλώσσες

Ελληνικά – μητρική γλώσσα, Αγγλικά, Γαλλικά, λίγα Ιταλικά

 

* Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υπηρεσίες Ομιλητή

Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης
Eκπαιδευτικός
Zωγράφος
Aκτιβίστρια 

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Βία κατά των Γυναικών, σήμερα

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

15/02/2022 20:00

Επικοινωνία