Μαρία Ρώτα MSc | Leading Mind Speaker

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς είχε έναν ξεκάθαρο επαγγελματικό προσανατολισμό που περιελάμβανε τον Άνθρωπο και την ψυχική του υγεία και ανάπτυξη.

Αυτό το ενδιαφέρον μετουσιώθηκε σε σπουδές ψυχολογίας. Αρχικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο με την απόκτηση bachelor στη ψυχολογία. Ακολούθησαν δύο μεταπτυχιακοί τίτλοι, ένας στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey και ο άλλος στην συμβουλευτική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μετά ολοκλήρωσε και σπουδές ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα με τις σπουδές είχε ξεκινήσει το πολυετές ψυχοθεραπευτικό ταξίδι μέσα από προγράμματα ψυχοθεραπείας συστημικής κατεύθυνσης, πολυετή προσωπική ψυχοθεραπεία και εποπτεία. Όλα αυτά οδήγησαν στην κλινική εργασία με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακής Θεραπείας.

Επίσης βασική της θεραπευτική εργασία είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία για την οποία εκπονεί ένα διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Η ίδια είναι επόπτρια συστημικών θεραπευτών.

Το μεγαλύτερο της όμως ενδιαφέρον ήταν η δημιουργία του ψυχολογικού τμήματος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού που ήταν υπεύθυνη για 6 χρόνια και η βασική εργασία ήταν
εθελοντική παροχή στήριξης σε χρόνια ανέργους και ανασφάλιστους, καθώς επίσης και street work σε άστεγους ανθρώπους.

Αρθρογραφεί με βασικό της άξονα την σύνδεση ψυχικών και κοινωνικών διεργασιών.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Συστημική Ψυχολόγος
Ψυχοθεραπεύτρια
Kλινική εργασία με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες
Oμαδική ψυχοθεραπεία

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Διαζύγιο: πως αυτή η επώδυνη διαδικασία θα μπορούσε να μην μας τρομάζει. Ψυχική υγεία παιδιού και συνεπιμέλεια

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

13/02/2022 21:00

Επικοινωνία