Maria Kotrotsou | Leading Mind Speaker

 

Η Μαρία Κοτρότσου, συνθέτις και ερμηνεύτρια η ίδια, αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη περίπτωση στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Μέσα από το πιάνο, το συνθεσάιζερ και το ορχηστρικό της σύνολο, ξεπηδούν ήχοι και χρώματα προτείνοντας στο ακροατήριο μαγευτικά ηχοτοπία.
Οι συνθέσεις της έχουν έντονο κινηματογραφικό χαρακτήρα. Δημιουργός και πρωτοπόρος του μουσικού στυλ “instelect” , αναπτύσσει μία μουσική ιδανικής συνύπαρξης ηλεκτρονικών ήχων και ακουστικών οργάνων.

Ο ηχητικός πλούτος της μουσικής της δημιουργεί κινηματογραφικά τοπία: ο ακροατής αρκεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική της σαν όχημα για να συμμετάσχει σε μια εμπειρία ήχων και συναισθημάτων που θα τον ταξιδέψουν σε εικόνες και ιστορίες, γεμάτες πάθος και συγκίνηση.

Η Μαρία Κοτρότσου ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική καθώς κι έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές γράφοντάς τους τραγούδια (Idra Kayne, Martha Moreleon, Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Τζατζιμάκη, Joana Desfosses, Lukas Gauntt, Ιωάννης Κοτρότσος, κα)

Γοητευμένη με την μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005 παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής, όπου και παίρνει το πτυχίο της.

Γρήγορα όμως φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Συνεχίζει ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική στην École Normale de Musique του Παρισιού, ενώ παράλληλα σπουδάζει και μουσική σύνθεση. Αναπτύσσει έτσι ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, έχοντας έντονο τον κινηματογραφικό χαρακτήρα.

Τη μουσική της, με έμφαση στα κομμάτια των τεσσάρων πολύ επιτυχημένων δίσκων της “In My Dream” (2020), “Silence” (2017), “27 mars” (2015), “Passion” (2013), καθώς και τα τρία singles της “Nostalgia” (2018), “When She’s There” (2019) και “Expectations” (2019), παρουσιάζει ζωντανά σε συναυλίες, είτε συνοδευόμενη επί σκηνής από το μουσικό ensemble της (βιολί, τσέλο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο, τραγουδιστές, ενώ η ίδια η Μαρία Κοτρότσου ερμηνεύει στο πιάνο και το synthesizer) είτε ερμηνεύει μόνη της στο πιάνο ή στα πλήκτρα χρησιμοποιώντας παράλληλα ηλεκτρονικά loopers και pads. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες της, οι αίθουσες είναι sold out με κοινό κάθε ηλικίας, λόγω της πολύπλευρης μουσικής της, κοινό που μένει γοητευμένο από την καταπληκτική δεξιοτεχνία και την συγκίνηση που προκαλεί η μουσικότητα των έργων της.

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην Γαλλία, καθώς και για παραστάσεις στην Αμερική.

Τρία από τα μουσικά της κομμάτια : “Pensées”, “Nostalgia” και “Don’t Stop Dreaming” μπήκαν στην Neoclassical Collection 2018,2020 και 2021, ανάμεσα στους Philipp Glass, Ludovico Einaudi, Phil Collins, κά. καθώς και το “Nous Deux” μπήκε στο Instrumental Classic Collection 2018.

Το 2020, ήταν υποψήφια για την καλύτερη μουσική επένδυση και sound design της σειράς “Seltsam” (κύκλος 2) στο φεστιβάλ Die Seriale στην Γερμανία.

Tο  2017, υπήρξε μέλος της πενταμελούς κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κινηματογράφου στο Παρίσι.

Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά σε Γαλλία κι Ελλάδα καθώς και στο CNN, το οποίο της έκανε αποκλειστικό αφιέρωμα. Έχει δεχτεί συγχαρητήρια από τον Charles Aznavour, την Νάνα Μούσχουρη (η οποία έγραψε κάποια λόγια στο άλμπουμ « Silence » της Μαρίας), τον Jack Lang, τον Robert Hossein, κά.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Maria Kotrotsou

Υπηρεσίες Ομιλητή

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

LIVE STREAMING MUSIC ACT

Αίθουσα

Stage A

Ημερομηνία και Ώρα

18/02/2022 22:00

Επικοινωνία