Μαρία Ανδρούτσου MSc, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου | Leading Mind Speaker

 

Η Μαρία Ανδρούτσου σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.

Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Ασχολήθηκε ενεργά με το γονεϊκό κίνημα σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος το 2002 και το 2006 πριν θέσει την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέγεται Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέγεται για την περίοδο 2014-2019. Ενώ από το 2019 μέχρι σήμερα διανύει τη τρίτη της θητεία ως Δήμαρχος.

Είναι μέλος στο Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), ενώ σήμερα είναι αναπληρωματικό μέλος στην ελληνική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης, από τον Ιούνιο 2021 είναι Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET  Greece – Cyprus.

Τα θέματα της έμφυλης ισότητας, της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της τοπικής δημοκρατίας είναι πάντα στις προτεραιότητές της και με αυτά ως αρχές ασκεί, με τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές της, τη διοίκηση της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου
Μέλος του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)
Μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Αν. Μέλος στην ελληνική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET  Greece – Cyprus

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Αστική Βιωσιμότητα, από τη θεωρία στην πράξη. Συντάσσοντας Απολογισμούς Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αίθουσα

Stage C

Ημερομηνία και Ώρα

20/02/2022 14:00

Επικοινωνία