Ιωάννης Μαρκέτος MBA | Leading Mind Speaker

 

Ο Ιωάννης Μαρκέτος είναι κάτοχος MBA και έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες.

Το 2017 ίδρυσε την MRK CONSULTING με εξειδίκευση στην Πρόληψη, Αποφυγή και Διαχείριση της Βίας και Παρενόχλησης στον κόσμο της Εργασίας, του Εργασιακού Εκφοβισμού ,του Εργασιακού Στρές και Burnout.

Παρέχει λύσεις στους εργαζόμενους που έχουν στοχοποιηθεί μέσα από εξατομικευμένες στρατηγικές και μεθοδολογίες ώστε να αντιμετωπίσουν φαινόμενα βίας και παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας τους. Επίσης προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συγγενείς ή φίλους των στοχοποιημένων εργαζομένων ώστε να βοηθήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους τα οικεία τους πρόσωπα που χρειάζονται φροντίδα. Σκοπός της μεθοδολογίας που εφαρμόζεται είναι να αποτρέψει τις τοξικές συμπεριφορές να περάσουν στον οικογενειακό ή κοινωνικό περιβάλλον καθώς και να προστατευθεί η φυσική και ψυχική υγεία του εργαζόμενου.

Συνεργάζεται με εταιρείες και οργανισμούς (δημόσιους και ιδιωτικούς) ως σύμβουλος στρατηγικής εναρμόνισης προσαρμοστούν να προσαρμoστούν στις απαιτήσεις που απορρέουν  από την C 190 της ILO και κάτ΄ επέκταση του ν.4008/2021 “Για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας”

Την περίοδο  Φεβρουάριος – Μάρτιος 2021  πραγματοποίησε την 1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Εργασιακό  Εκφοβισμό  σε συνεργασία με την Κάπα Research αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την έκταση του φαινομένου της Βίας και Παρενόχλησης στην Ελλάδα, τις συνέπειες στους εργαζόμενους, στις εταιρείες και οργανισμούς , και τις λύσεις και τα επόμενα βήματα που χρειάζεται να γίνουν ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο. Μία έρευνα που έχει δημοσιευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Είναι εμπνευστής του πρωτότυπου σεμιναρίου, Διοίκηση Επιχειρήσεων: Τι Δεν Μας Μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Ένα σεμινάριο που βοηθάει τους εργαζόμενους και τα στελέχη να κατανοήσουν το πως πραγματικά λειτουργούν οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις. Πώς οφείλει ένα στέλεχος ή εργαζόμενος να λειτουργεί, να ακούει να σκέπτεται, να πράττει και  του Βιωματικού Σεμιναρίου Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησε τον. Το σεμινάριο αυτό είναι ένα πρωτότυπο σεμινάριο που σκοπός του είναι όχι μόνο η Αποφυγή και Διαχείριση της Βίας και Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας αλλά η Ενημέρωση, Πρόληψη και κυρίως η Λύση του.

Είναι μέλος στην ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Ελλάδος) και συνεργάζεται με οργανισμούς όπως Social Dynamo, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Heritage & Museums.

Αρθρογραφεί στον Τύπο και συμμετέχει και ως ομιλητής σε σεμινάρια Είναι συγγραφέας του βιβλίου Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησέ Τον .  Ένα βιβλίο το οποίο παρουσιάζει αφηγηματικά στο πως ένας εργαζόμενος μπορεί να βρει τις απαντήσεις που χρειάζεται  ώστε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες συνθήκες. Ένα βιβλίο στου οποίου ο/η ήρωας είναι όπως εσύ και εγώ, αντιμετωπίζει ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες και έχει τις ίδιες αγωνίες. .

Δείτε περισσότερα εδώ 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Ιδρυτής της MRK Consulting
Σύμβουλος Εργαζομένων
Σύμβουλος Στρατηγικής Εταιρείών και Οργανισμών
Εμπνευστής πρωτότυπων σεμιναρίων
Ερευνητής
Συγγραφέας / Αρθρογράφος

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Βία και Παρενόχληση στον Κόσμο της Εργασίας, Εργασιακός Εκφοβισμός.- Νίκησε τον

Αίθουσα

Stage C

Ημερομηνία και Ώρα

15/02/2022 18:00

Επικοινωνία