I. Λαγουμίδου LLM & Α. Κοντολέων | Leading Mind Speaker

 

Iωάννα Λαγουμίδου
Δικηγόρος αστικού και εμπορικού δικαίου από το 1990. Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
Κατέχει τον τίτλο LL.M. στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στην Διαιτησία , στη Διαμεσολάβηση και στο Τραπεζικό Δίκαιο.

Η Ιωάννα Λαγουμίδου, είναι ιδρύτρια του δικηγορικού γραφείου “Ιωάννα Λαγουμίδου & Συνεργάτες”.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος του τίτλου LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, την Διαιτησία, την Διαμεσολάβηση και το Τραπεζικό Δίκαιο. Aσκεί μάχιμη τόσο δικαστηριακή όσο και συμβουλευτική δικηγορία καλύπτοντας ευρύ φάσμα υποθέσεων των δικαίων αστικού και εμπορικού βάσει της εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Έχει χειριστεί με επιτυχία πληθώρα υποθέσεων σημαντικό μέρος από τις οποίες είναι υποθέσεις οικογενειακού δικαίου.

Στις διαφορές αυτές συμπεριλαμβάνονται θέματα λύσης γάμου, θέματα ρύθμισης επιμέλειας ανήλικων παιδιών, θέματα ονοματοδοσίας παιδιών, επικοινωνίας παιδιών με τους γονείς, της κατοικίας των παιδιών σε περίπτωση λύσης γάμου.

Στις υποθέσεις αυτές άλλοτε ακολουθείται η δικαστική διαδικασία και άλλοτε η διαπραγμάτευση και η εξωδικαστική λύση.

Η Ιωάννα έχει συμβουλέψει πολλές γυναίκες, αλλά και έχει χειριστεί υποθέσεις σε περιπτώσεις που ασκείται ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους ή υφίστανται κάθε είδους βία/bullying σε οποιονδήποτε χώρο.
Επίσης, χειρίζεται υποθέσεις εταιρικού δικαίου και δικαίου συμβάσεων.

Παρέχει τις υπηρεσίες της ως νομική σύμβουλος επιχειρήσεων που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Χειρίζεται υποθέσεις Δικαίου Πνευματικής ιδιοκτησίας, και Δικαίου Προσωπικών Δεδομένων. Έχει ολοκληρώσει έργα συμμόρφωσης εταιρειών και επαγγελματιών με την νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων και ασχολείται με την αντιμετώπιση νομικών προβλημάτων λόγω προσβολής των δεδομένων προσώπων, αλλά και την πλήρη ανταπόκριση των εντολέων της στην υποχρέωση για λογοδοσία.
Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας αφορά τον τομέα των ακινήτων, τακτοποιήσεις τίτλων, κτηματολογικά θέματα και μεταβιβάσεις κάθε είδους ακινήτων ακόμα και μεγάλων επενδυτικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και ξενοδοχείων.

Ως Διαμεσολαβήτρια, με τις επικαιροποιημένες πάντα γνώσεις της και ήπιες δεξιότητες, συμβάλλει στην επίλυση διαφορών με την διαδικασία της διαμεσολάβησης ώστε αποφεύγονται για τα μέρη της διαφοράς οι εντάσεις και η ψυχοφθόρος διαδικασία των δικαστηρίων.

Επί πλέον, το πρωτοπόρο συνέδριο του δικαίου μόδας με τίτλο “FASHIONING THE LAW” που διοργανώθηκε επί σειρά ετών, έχει την υπογραφή της. Σε αυτό αναπτύχθηκαν ζητήματα κατοχύρωσης δικαιωμάτων των σχεδιαστών μόδας, η νομική οργάνωση των επιχειρήσεων αυτών με κατάρτιση ολοκληρωμένων συμβάσεων και συμφωνιών για κάθε συνεργασία τους, για τις πωλήσεις τους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τις εξαγωγές, την διασφάλιση των εισπράξεών τους, το σύννομο marketing, καθώς επίσης και θέματα ταχείας επίλυσης διαφορών εκτός δικαστηρίων, μέσω Διαμεσολάβησης.

Είναι εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Έχει συμβάλλει στην συγγραφή νομικών οδηγών και άρθρων σχετικών με τους τομείς ενασχόλησής της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ενδεικτικά: “Enforcement of Foreign Judgments”, [2018] 38, edition Getting The Deal Through), καθώς κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά.

Άλλες ιδιότητες:
 • Είναι μέλος του ICC Hellas και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των διαμεσολαβητών.
 • Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Διαμεσολαβητών και των Διαιτητών του ΕΒΕΑ.
 • Είναι μέλος του ΕΟΔΙΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας) και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των διαμεσολαβητών
 • Είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων, του International Trademark Association for Lawyers, του οργανισμού International Association of Privacy Professionals ( IAPP), της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, και πολλών άλλων επιστημονικών ενώσεων.

Είναι επίτιμη Πρόεδρος του συλλόγου “Business & Professional Women –BPW Athens” για δύο θητείες.

 • Είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ένωσης Business & Professional Women- BPW Adrionnet”
 • Είναι αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό» (HAWCT)
Γλώσσες:

Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά

Δείτε περισσότερα εδώ 

Άννα Κοντολέων
Life Coach και δασκάλα Theta Healing

Η Άννα Κοντολέων είναι Professional Certified Coach από το πανεπιστήμιο του Kingstown, ενώ έχει και πτυχίο από την Φιλοσοφική Σχολή – Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Μιλάει 4 γλώσσες και έχει δουλέψει στο παρελθόν ως καθηγήτρια γαλλικών και έχει υπάρξει επιχειρηματίας για 15 χρόνια στο χώρο της μόδας και του luxury goods. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως Life Coach για άτομα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση για την δράση της για την διάσωση ζωών από την UNESCO, ενώ έχει μια τεράστια φιλανθρωπική δράση που αποτελεί για αυτήν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Έχει δύο κόρες που έκαναν την ζωή της ακόμα πιο όμορφη κι εκείνην ακόμα πιο σοφή.

Είναι παθιασμένη με την ζωή και τους ανθρώπους που δημιουργούν. Πιστεύει ότι η αλήθεια είναι μέσα μας και η αποστολή της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να βρουν μέσα τους την κινητήρια δύναμη και την έμπνευση που θα απελευθερώσει όλες τους τις δυνατότητες και τα προσόντα τους.

Η Άννα διοργανώνει σεμινάρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις για άτομα και ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες της είναι οπαδοί της υπέροχης διδασκαλίας της και του τρόπου ζωής που πρώτα η ίδια έβαλε σε εφαρμογή.

Τα τελευταία 5 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της τέχνης, διατηρώντας μία γκαλερί στην Πάρο όπου φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και σκοπός της είναι να μετατρέψει την Πάρο σε ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού. Επίσης προωθεί Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό.

Κοινωνική Δραστηριότητα
 • Μέλος σε ομάδες για την διάσωση αδέσποτων ζωών
 • Εθελόντρια σε ομάδες Coaching
 • Κοινωνικές δράσεις για ενδυνάμωση γυναικών
 • Ομιλίες για την εμψύχωση γυναικών με καρκίνο
 • Αντιπρόεδρος της BPW (Business Professional Women)
 • Ομιλία για την Τέχνη: ‘Από το ατελιέ του καλλιτέχνη – Δημιουργού, στην κοινωνία’
 • Αντιπρόεδρος της SOTL (Sisters of the Leaf)
 • Διοργανώσεις Bazaars για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Διακρίσεις:
 • UNESCO (Πειραιώς και Νήσων) – τιμητική διάκριση για την δράση προς στην διάσωση των ζωών.
 • Daily Tv Radio – τιμητική διάκριση για την προσφορά στον σταθμό
Ερασιτεχνικές Απασχολήσεις
 • Fashion Blog όπου παρουσιάζει νέους Έλληνες σχεδιαστές και οτιδήποτε θεωρεί καλόγουστο, τη μόδα, το well-being, το life coaching και το Theta Healing.
 • Διοργάνωση δράσεων καλλιτεχνικών καθώς και ομιλιών φιλοσοφικού περιεχομένου, ποιητικών συλλογών κλπ.
 • Διοργάνωση μουσικών βραδιών και show γνωστών Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών
 • Προώθηση Ελληνικών σχεδιαστών κοσμημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • Δημόσιες σχέσεις

Η σελίδα τη στο facebook 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Ιωάννα Λαγουμιδου
Δικηγόρος: οικογενειακού και εμπορικού δικαίου. Νομικές υπηρεσίες ενώπιον δικαστηρίων, συμβουλευτική νομική
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια για την επίλυση διαφορών εξωδικαστικά, με την διαδικασία της διαμεσολάβησης

Άννα Κοντολέων
Ατομικές συνεδρίες life coaching, σχέσεις, διαχείριση χρόνου, επαγγελματικά, βελτίωση status, στάση ζωής, étiquette, συνεδρίες Theta Healing
Ομαδικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και life coaching

Προσφορά

i. Λαγουμίδου: Εξατομικευμένη ενημέρωση μέσω τηλεφώνου ή zoom μισής ώρας
Α. Κοντολέων: Μια συνεδρία μέσω zoom μισής ώρας

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Σχέσεις των μελών της οικογένειας – Επιλύοντας τις διαφορές δικαστικά, αλλά και εκτός δικαστηρίων – Μικρά καθημερινά βήματα για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

13/02/2022 16:00

Επικοινωνία

Ιωάννα Λαγουμιδου
2103642038
6944391697
[email protected]

Άννα Κοντολέων
6944460172
210 7218425
[email protected]