Gordon Hellas | Leading Mind Speaker

 

Η Gordon Hellas είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Gordon International (GTI) στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2009 και διεξάγει σε ολόκληρη την Ελλάδα τα εργαστήρια του Dr. Thomas Gordon στην αυθεντική τους μορφή. Όραμά της είναι να συμβάλλει στην οικοδόμηση υγιών και αρμονικών σχέσεων που διέπονται από σεβασμό και ειλικρίνεια. Αποστολή της να διαδώσει μια φιλοσοφία και μια σειρά από πρακτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων στο σπίτι, το σχολείο και την εργασία, δημιουργώντας ένα φιλικό και ειρηνικό περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training) διδάσκει τους γονείς ένα μοντέλο ανατροφής μη τιμωρητικό, που αντικαθιστά τις τιμωρίες και τις ανταμοιβές με δεξιότητες επικοινωνίας. Αυτές βοηθούν τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες των παιδιών, να αντιπαρατεθούν στις μη αποδεκτές συμπεριφορές τους με σεβασμό και κατανόηση και, τέλος, να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Και όλα αυτά, διαφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους σχέση. Είναι ένα πρακτικό και βιωματικό εργαστήριο που δίνει έμφαση σε παιχνίδια ρόλων και ασκήσεις και διδάσκει τους γονείς:

  • Να κατηγοριοποιούν τα καθημερινά τους προβλήματα με βάση το Παράθυρο Συμπεριφοράς και να επιλέγουν τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους
  • Να ακούν με ενσυναίσθηση το παιδί, διευκολύνοντάς το να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά
  • Να διεκδικούν τις ανάγκες τους όταν παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά του παιδιού τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σχέση τους μαζί του
  • Να επιλύουν τις συγκρούσεις με ισοτιμία με τη Μέθοδο Μη Ήττας
  • Να επηρεάζουν αποτελεσματικά το παιδί με τις αξίες τους
  • Να προλαμβάνουν πιθανές συγκρούσεις
Ομιλητές της Gordon Hellas:
Αλέκος Παπάγος

Σπούδασε αρχικά οικονομικά στο Sussex University και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στον επιχειρηματικό τομέα. Στη συνέχεια οδηγούμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία, σπούδασε Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (MSc in Person Centred Counselling, University of Strathclyde). Σήμερα προεδρεύει του οργανισμού «Gordon Hellas», που εκπροσωπεί τον «Gordon Training International» στην Ελλάδα και διδάσκει τα εργαστήρια του Dr. Thomas Gordon, εκπαιδεύοντας παράλληλα και επαγγελματίες ψυχικής υγείας ως μελλοντικούς εκπαιδευτές στα προγράμματα της Gordon Hellas.

Λήδα Βεΐκου

Η Λήδα Βεΐκου είναι ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας (MSc University of Strathclyde) και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων (Parent Effectiveness Training, Terrific Toddlers, Θετικοί Γονείς-Χαρούμενα Παιδιά), έχει πολυετή εμπειρία με γονείς, ομαδικά και ατομικά. Τα τελευταία επτά χρόνια είναι μόνιμη συνεργάτης της Gordon Hellas. Το MSc της είχε θέμα την αποτελεσματικότητα του P.E.T. Το συγγραφικό της έργο στο χώρο της Ψυχολογίας, περιλαμβάνει και την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων «Ages and Stages – Αναπτυξιακά στάδια», «Το τίμημα της αφθονίας», «Ανατροφή ισχυρού δεσμού», «Τα μυστικά της αποτελεσματικής επικοινωνίας», «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μητέρα δύο παιδιών.

Νικόλ Χατζηγεωργίου

Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά στο City University του Λονδίνου. Δούλεψε στον οικονομικό κλάδο για αρκετά χρόνια, η αγάπη της όμως για τα παιδιά την ώθησε να αλλάξει κατεύθυνση. Εκπαιδεύτηκε στο Play Therapy International και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια. Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια της Gordon Hellas στα Εργαστήρια Terrific Toddlers και P.E.T (Parent Effectiveness Training). Τέλος, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του Strathclyde University. Είναι μητέρα δύο έφηβων αγοριών.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Εργαστήρια Γονέων
Συμβουλευτική Γονέων
Ομιλίες για ειδικά θέματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια
Εκδόσεις βιβλίων

Προσφορά

10% έκπτωση για συμμετοχή στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 11:00

Επικοινωνία

2108016466