Αθανασία Παππά | Leading Mind Speaker

 

Η Αθανασία Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Στην ηλικία των 7 ετών διαγνώστηκε με ΝΙΑ (Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα). Αποφοίτησε, ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές της από το Ε.Π.Λ. Πειραιά ως Τεχνολόγος Μηχανικός. Στη συνέχεια, σπούδασε Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις και φοίτησε στην Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Αδιαλείπτως με τις σπουδές εργάζεται ως γραμματέας Αντιδημάρχου και έπειτα Δημάρχου στο Δήμο Πειραιά. Αποφοιτώντας, αναλαμβάνει άμεσα υπηρεσία θαλάσσης, ταξιδεύοντας για τα επόμενα χρόνια, με τα πλοία των εταιρειών, αρχικώς SERRES FLYING και στη συνέχεια στην ATTICA/SUPERFAST, BLUE STAR.

Επηρεασμένη από την χρόνια συμβίωσή της με ένα ρευματικό νόσημα, συγγράφει το βιωματικό εγχειρίδιο για παιδιά με τίτλο «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ.».

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, με θέματα Ανθοκομία/Ελαιοκομία/Δενδροκομία και έχει αποκτήσει και πτυχίο Ιστιοπλοΐας. Από το Ιανουάριο του 2015 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), διανύοντας την τέταρτη θητείας της και λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας την ΕΛΕΑΝΑ ως ομιλήτρια, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την σωστή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας για τα ρευματικά νοσήματα και τις επιπτώσεις τους.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης από το 2019, στην οποία είναι πρόεδρος.

Παράλληλα φοιτάει από το 2018 στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των Μ.Κ.Ο που έχουν ως επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τόσο σε θέματα δημόσιας υγείας, όσο και σε θέματα ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης, εστιάζοντας καθημερινά στην παροχή υποστήριξης στους ανθρώπους που ζουν με αυτοάνοσα νοσήματα, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, καθώς και στην τεκμηριωμένη πληροφόρηση τους γύρω από το νόσημα.

Πλούσια συμμετοχή σε πλήθος συνεντεύξεων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών, για την προώθηση της προαγωγής και αγωγής υγείας σε θέματα που αφορούν τα αυτοάνοσα νοσήματα, με σκοπό την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.)
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης
Public Speaker

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

45 χρόνια Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα – Η πορεία και το έργο μας, Πόνος και Ρευματικές Παθήσεις – Πως το βιώνουν οι ασθενείς

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

13/02/2022 13:00

Επικοινωνία