Ευστάθιος Λιακόπουλος ΜBΑ, PhD

Ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, είναι ιδρυτής και CEO της BSS – Building Solid Success. Έχει σπουδάσει στο τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει δύο μεταπτυχιακά ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και στην Τραπεζική Διοίκηση και διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων ΣΥΣΕΠ και μετέχει στο ΔΣ αρκετών ελληνικών επιχειρήσεων. Επί σειρά ετών είναι σύμβουλος σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις με σημαντικά αποτελέσματα σε επίπεδο οργάνωσης, ανάπτυξης και λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

Η BSS ξεκίνησε το 1998, με όραμα να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αν για κάθε επιχείρηση υπήρχε ένας Σύμβουλος, να την υποστηρίζει και να την καθοδηγεί, τότε τα σχέδια του κάθε επιχειρηματία, θα απείχαν μόνο μερικά βήματα από την επιτυχία.

Εταιρεία

Η BSS, με συνεχή και δυναμική πορεία 23 ετών, δραστηριοποιείται στη συμβουλευτική και τον χρηματοοικονομικό τομέα, ως μια από τις πλέον πετυχημένες Ελληνικές εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων.
Εξελίσσεται ως εταιρεία προς τις νέες τεχνολογίες, δημιουργεί δίκτυο 500 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Λάρισα, σύντομα στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Ιωάννινα και στη Λευκωσία Κύπρος. Απασχολεί 50 καταξιωμένα στελέχη και δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες, αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις και ευκαιρίες, κατέχοντας ηγετικό ρόλο στην ευημερία του Ελληνικού επιχειρείν.

Κύρια Επιτεύγματα

Κατά τα τελευταία τρία έτη τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της διατηρώντας υψηλή κερδοφορία και απόλυτη επιχειρηματική υγεία, πέτυχε αύξηση 123% στις παρεχόμενες υπηρεσίες ανεξάρτητης Οικονομικής Διεύθυνσης, ενώ υπέβαλε μόνο κατά το 2020, 227 προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου.

Συνέβαλε στην αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων – funding, σε περισσότερες από 60 περιπτώσεις με σημαντικότατες επιτυχίες, ενώ συμμετείχε στην διαδικασία αναζήτησης και έκδοσης χρηματοδοτήσεων άνω των € 700 εκ. και διαχειρίστηκε τους όρους χρηματοδότησης για περισσότερα από € 1 δισ. Δάνεια.

Υλοποίησε πάνω από 1.100 αναδιαρθρώσεις οφειλών, μερικές εκ των οποίων οι σημαντικότερες στην ελληνική οικονομία, έχοντας μεγάλη διείσδυση στον κλάδο της αναδιάρθρωσης κόκκινων δανείων και ανέλαβε 72% περισσότερες περιπτώσεις λογιστικής εποπτείας επιχειρήσεων.

Ολοκλήρωσε 193 περιπτώσεις προσαρμογής στη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων – GDPR, συμβάλλοντας στην οργάνωση και την κανονιστική προσαρμογή των επιχειρήσεων. Πιστοποίησε άνω των 270 επιχειρήσεων σε συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001, ISO COVID.

Η BSS αναδείχθηκε στις Κορυφαίες Εταιρικές Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2021-22, στο παγκόσμιο θεσμό των Superbrands, κατέκτησε το σημαντικό βραβείο επιχειρηματικής Αριστείας στα Diamonds of the Greek Economy 2021, ενώ πρόσφατα στα Accounting Awards 2022, κατάκτησε δύο χρυσά, για την Επιτυχή Ένταξη & Ολοκλήρωση Προγραμμάτων του Αναπτυξιακού́ νόμου και για τις Εναλλακτικές Μορφές Χρηματοδότησης. Ένα ασημένιο για τα Επιτυχή́ Προγράμματα Αναδιοργάνωσης, Ανασυγκρότησης & Εξυγίανσης και δύο μπρονζέ για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Εξαγορές & Συγχωνεύσεις.

Είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που δέχτηκε το 2017, την τιμητική διάκριση για την Αριστεία στην επιχειρηματική της δράση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFQM (European Foundation for Quality Management), Πιστοποιημένη κατά ISO 9001 & ISO 27001.

Προϊόντα – Υπηρεσίες

Η BSS είναι η απάντηση στις ανάγκες των Ελλήνων επιχειρηματιών για την οργάνωση, τη βελτίωση και την ανάπτυξη. Αντικείμενό της, ο τομέας της συμβουλευτικής στο «επιχειρείν», με μια «ολιστική προσέγγιση 360».

Η εξειδίκευση, η πολυετή εμπειρία, η τεχνογνωσία, η επαφή με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων σε συνδυασμό με το ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιο σε Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, την παροτρύνει ώστε να είναι μπροστά από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, στους τομείς:

Συμβουλευτική Επιχειρήσεων, Αναπτυξιακός νόμος / ΕΣΠΑ, Εξαγορές & Συγχωνεύσεις, Εξωτερική Οικονομική Διεύθυνση, Τραπεζικά ζητήματα, Επιδοτήσεις, Επενδυτικά – Funding, Χρηματοοικονομικά, Λειτουργική και Χρηματοοικονομική Αναδιάρθρωση, Οργάνωση Επιχειρήσεων ISO, GDPR, Πιστοποίηση COVID Shield.

Πρόσφατες Εξελίξεις

Οι δυσκολίες στο μακροοικονομικό περιβάλλον μας χαλυβδώνουν προς όφελος των πελατών μας.

To 2020, εν μέσω του covid-19, ξεκίνησε το νέο γραφείο στη Θεσσαλίας, με κέντρο τη Λάρισα. Ένας νέος, μοντέρνος χώρος, με έμπειρα στελέχη, και ένα χαρτοφυλάκιο που χρήζει ιδιαίτερης τεχνογνωσίας και καινοτομίας, για την ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης, και των ενεργειακών επενδύσεων.

Η στρατηγική ανάπτυξης συνεχίζεται και το 2021, με νέα γραφεία και μεγαλύτερη ταλαντούχα ομάδα στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και τη Δυτική Μακεδονία. Ένας κόμβος ανάπτυξης εξειδικευμένων έργων για τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τον αγροτουρισμό, αποθήκες Logistics, μαρίνες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και διαχείρισης αποβλήτων, μεταποίηση, εμπόριο.

Η απόφασή για διάσπαση του κλάδου λογιστικής και φορολογικής υποστήριξης, μέσω της εταιρείας BSS TAX, η οποία υπάγεται στον όμιλο επιχειρήσεων BSS, έρχεται να προσφέρει ένα ακόμη πιο ευρύ φάσμα
ολοκληρωμένων φορολογικών & λογιστικών υπηρεσιών, για επιχειρηματικούς πελάτες σε κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ώστε να ευδοκιμήσουν σε έναν ψηφιακό κόσμο, να αντιμετωπίσουν τους πολύπλευρους φορολογικούς νόμους και τους κανονισμούς εργασίας, με καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη.

Δείτε περισσότερα εδώ

Εταιρεία

BSS – Building Solid Success

Ημερομηνία και Ώρα

14/05/2022 11:00