Β.Καραβάνου & Κ.Αποστολάκη | Leading Mind Speaker

 

“ΣυνΔέσου με το Δίκτυο της Ζωής αφυπνίζοντας την Φύση μέσα σου!
ΟΙΚΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΟΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ECOΔΡΟΜΕΣ”

Αν θες να ανακτήσεις την σύνδεση σου με το Δίκτυο της Ζώης και να δυναμώσεις μέσα από την σχέση σου με κάτι μεγαλύτερο από εσένα! Τότε αυτή η ομιλία είναι για σένα!
Η επανασύνδεση μας με τη φύση και το φυσικό τρόπο ζωής, με τη συνδρομή των γνώσεων της ψυχολογίας και της θεραπείας είναι ένας ισχυρά θετικός υποσχόμενος δρόμος για την εξισορρόπηση της σχέσης μας με τον εαυτό μας, τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη, με τα στοιχεία της φύσης και την εν γένει καθολικής μας ευημερία.

Όμως η φύση δεν είναι ένα μέρος που απλά επισκεπτόμαστε, αλλά είναι το σπίτι μας. Η σύνδεσή μας με τη φύση έχει πολλά και καταλυτικά θετικά αποτελέσματα που οδηγούν

 • σε μειωμένο στρες,
 • βελτίωση της διάθεσης μας
 • και της γνωστικής απόδοσης,
 • μέσω της βιοχημικής εξισορρόπησης των ορμονών του εγκεφάλου,
 • αλλά και στη διατήρηση αλλά και καλυτέρευση της γενικής υγείας, ψυχικής και σωματικής.

Αυτό συσχετίζεται με μια ενστικτώδη και εγγενή «Βιοφιλία», την οποία χρειάζεται να ενθυμηθούμε για να βρούμε ξανά την ισορροπία μας.

Οι Eco- Δρομές είναι μια ιδέα που γεννήθηκε το 2021 μέσα σε μία εποχή όπου ο άνθρωπος χρειάζεται την Επανασύνδεση και επαφή του με τη Φύση περισσότερο από ποτέ! Με τέτοιες Ραγδαίες ταχύτητες που ζούμε την Ζωή μας πλέον και την υπερπληροφόρηση που συνεχώς δεχόμαστε, έχουμε χάσει την ισορροπία μας καθώς αποσυνδεόμαστε συνεχώς από τη Φύση
μας!

Οι Eco – Δρομές είναι ένα εγχείρημα που καλεί όμορφους Ανθρώπους να πάνε μια εκδρομή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Να δημιουργήσουν μια εμπειρία χαρούμενη και δυνατή, μια εμπειρία που θα τους οδηγήσει προς το καλύτερό τους.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια Οικοψυχολογίας,Οικοθεραπείας και Ενσυνειδητότητας (Mindfulness),σύνδεση με το σώμα, ψυχή και πνεύμα, με τα στοιχεία της περιβάλλουσας φύσης, διαφορετικά workshops στα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία. Το πλαίσιο αυτό συνδυάζει και Συνθέτει βασικές Αρχές Οικοψυχολογίας, Βιωματικές Ασκήσεις Αυτογνωσίας και Αυτοανάπτυξης, Ενσυνειδητότητας (Mindfulness) , Αναπνοών καθώς και Πρακτικές Αναπνοών, Διαλογισμού &Yoga.

Η ομιλία αυτή θα βάλει ένα λιθαράκι στην σχέση σου με την Φύση! Μια σχέση που ευνοεί την Ανάπτυξη και την ενδυνάμωση σου φυσικά και ομαλά!

 

Βίβιαν Καραβάνου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος –Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια . (ΒΑ, MSc), Οικοψυχολόγος, Eκπαίδευση και Eποπτεία .Tantra Yoga, Mindfulness &  Meditation Instructor.

Η Βίβιαν Καραβάνου γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά και έχει μεγαλώσει στα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία, (ΒΑ Psychology) και συνέχισε της μεταπτυχιακές της σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Μετροπόλιταν Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. (MSc Counselling Psychology). Έπειτα συνέχισε την εκπαίδευση σε ποικίλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Η Βίβιαν ιδιωτεύει ως συμβουλευτική Ψυχολόγος και Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια από το
2002. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί και διδάσκει Ενσυνειδητότητα (mindfulness) και Hatha, Raja και Tantra Yoga (500 H – Yoga Alliance).

Εκπαιδεύει και διδάσκει από το 2009 Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κλινική Υπνοθεραπεία . Από το 2012 προσφέρει Εποπτεία, σε Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές και Ειδικούς Ψυχικής Υγείας. Το 2016 ίδρυσε το Φ Space μια κοινότητα που απαρτίζεται από μια άρτια καταρτισμένη ομάδα ειδικών που συνεργάζονται στο Τομέα της Ευεξίας και για την Πρόληψη της υγείας και της
ευμάρειας των ανθρώπων που έρχονται στο Φ. Σήμερα παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες που συνθέτουν όλα τα παραπάνω με σκοπό να συνθέσει την επιστημονικότητα της Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής με την Τέχνη του Μindfulness, Του Διαλογισμού και της Γιόγκα και όλα αυτά σε συνέργεια με τη Φύση.

To 2021 πήρε το πτυχίο της στην Οικοψυχολογία από την Ελληνική Εταιρεία Οικοψυχολογίας, είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Οικοψυχολογίας (IES) και ως πιστοποιημένη Eco- Tuner οργανώνει Retreats και Εργαστήρια στην Φύση συνθέτοντας όλες τις παραπάνω προσεγγίσεις με σκοπό την Αυτογνωσία & Αυτοανάπτυξη!

Όραμα της να γυρέψει ο άνθρωπος ανώτερα πράγματα και να αφυπνίσει τις δυνάμεις που χρειάζεται μέσα του! Να συνεργήσει με την φύση και να εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο για μια καλή και απλοποιημένη Ζωή!!

Υπηρεσίες
 • Ατομικές & Ομαδικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας Ψυχοθεραπείας,  Κλινικής Υπνοθεραπείας Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης
 • Εποπτεία
 • Εκπαίδευση
 • Βιωματικά Εργαστήρι α Αυτογνωσίας & Αυτοανάπτυξης
 • Retreats

Μάθετε περισσότερα εδώ

Κλειώ Αποστολάκη

H Κλειώ Γ. Αποστολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία 8 χρόνια κατοικεί στα Χανιά. Σπούδασε Ψυχολογία με Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές (Μaster of Science) στην Ψυχική Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) όπου πήρε κατεύθυνση στη Δυναμική και Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία.Το 2009 πήρε το δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ (University of Strathclyde) στη Γλασκόβη. Ακολούθησε σπουδές στην θεραπεία μέσω δελφινιών για παιδιά και ενήλικες με ψυχολογικά, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα στο Dolphinswim Institute, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sigmund Freud στη Βιέννη. Στην Ελλάδα επιμορφώθηκε στην συμβουλευτική οικογένειας, στο “Seven-steps Program for treating Traumatized People” και είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων, αρθρογραφεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο και αριθμεί πλείστες συμμετοχές στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ως προσκεκλημένη ειδικός.

Είναι πρώην Πρόεδρος και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρίας Οικοψυχολογίας (ΙΕS) και επίσημα αναγνωρισμένη ως η εκπρόσωπος της IES στην Ελλάδα με την ίδρυση της “Ελληνικής Εταιρίας Οικοψυχολογίας” (και αργότερα “Ελληνική Εταιρία Οικοψυχολογίας και Ενιαίας Υγείας”) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007.

Yπηρεσίες:
 • Εκπαίδευση στην Οικοψυχολογία διετούς φοίτησης, αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Εταιρία Οικοψυχολογίας
 • Webinars ανάπτυξης, ευζωϊας και εμβάθυνση της σχέσης ανθρώπου – φύσης
 • Retreats στη φύση με βιωματικά εργαστήρια Οικοψυχολογίας
 • Eco-δρομές ® (μονοήμερες πεζοπορίες στη φύση με βιωματικά εργαστήρια οικοθεραπείας, mindfulness, σωματικής ανάτασης)

Μάθετε περισσότερα εδώ

Υπηρεσίες Ομιλητή

Εκπαίδευση στην Οικοψυχολογία
Webinars ανάπτυξης, ευζωϊας και εμβάθυνση της σχέσης ανθρώπου-φύσης
Retreats
Eco-δρομές

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Οικοψυχολογία – Συνδέσου με το δίκτυο της ζωής, αφυπνίζοντας τη Φύση μέσα σου!!

Αίθουσα

Stage A

Ημερομηνία και Ώρα

13/02/2022 20:15

Επικοινωνία

2897042628
6945383866
6937284847