Στέλιος Μαλακόπουλος | Leading Mind Speaker

 

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/09/1996.

Σήμερα, είναι διακεκριμένος αθλητής του στίβου. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πλέον συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του προς τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Ένα τροχαίο ατύχημα τον Αύγουστο του 2015 έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή του, καθώς ακρωτηριάστηκαν και τα δύο του πόδια.

Ωστόσο, κατάφερε γρήγορα να σταθεί όρθιος και να δημιουργήσει μια νέα προοπτική με σύμμαχό του τον αθλητισμό. Παρά τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ, πλέον είναι αθλητής του στίβου. Ειδικότερα, το 2018 κατέκτησε τη 2η θέση στα 200 μέτρα και την 3η στα 400 μέτρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 6,80 μέτρα.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας του αποτέλεσε η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, όπου κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα εις μήκος μεικτών κατηγοριών, καθώς και η επίτευξη του Παγκοσμίου Ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας T62 με επίδοση 7,04 μέτρα. Έγινε παράλληλα ο πρώτος αθλητής στην ιστορία, που με διπλό ακρωτηριασμό κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 7 μέτρων.

Αντλώντας δύναμη από την πίστη του στο Θεό προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνεται. Επόμενος στόχος του είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Αθλητής του στίβου
Παραολυμπιονίκης
Κάτοχος του παγκοσμίου Ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας T62

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Η τέχνη του να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο

Αίθουσα

Stage B

Ημερομηνία και Ώρα

20/02/2022 14:00

Επικοινωνία