Ράνια Θρασκιά Msc | Leading Mind Speaker

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στην τηλεόραση, στον ενημερωτικό τομέα ως παρουσιάστρια ειδήσεων.

Μετά το πέρας των σπουδών μου, παρακολούθησα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας με τίτλο: «Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στην Ψυχική Υγεία, Ευρωπαϊκές Προοπτικές».

Εργάστηκα ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στα κανάλια TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ANT1, MEGA και ALTER.

Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of East London και έλαβα Master of Science στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» με ειδίκευση στην «Επιλόχειο Κατάθλιψη» και τη Θεωρία Σχημάτων (Schema Therapy). Παράλληλα πραγματοποίησα την πρακτική μου στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ).

Ακολούθως, ολοκλήρωσα με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και Οικογενειακή Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έλαβα την πιστοποίηση Συμβούλου Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακού Συμβούλου.

Το Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησα με αγάπη και αίσθημα ευθύνης το «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό. Το θεραπευτικό μου έργο έχει τη βάση του στη Συστημική Θεώρηση πάνω στην οποία έχει διαμορφωθεί το Συνθετικό Μοντέλο Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ).

Είμαι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Παιδαγωγός
Οικογενειακή Σύμβουλος Msc
Συγγραφέας

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Κρυμμένες μορφές βίας μέσα στην οικογένεια

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

19/02/2022 11:00

Επικοινωνία

2106755177
6944122153