Μάνος Τάκας MSc, PhD | Leading Mind Speaker

 

Ο Μάνος Τάκας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Johann Wolfgang Goethe Universitaet στη Φρανκφούρτη, όπου και έλαβε τον πρώτο του Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγκριτική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις. Το δεύτερο Μεταπτυχιακό του αφορά την πολιτική επικοινωνία και τις διαδικασίες απόδοσης αιτιότητας ως νοηματοδότηση. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκπονεί το Μεταδιδακτορικό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ως ακαδημαϊκός υπότροφος διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπροσθέτως είναι ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του ελληνόφωνου τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Κολλεγίου.

Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας έχει εκπαιδευτεί στην προσωποκεντρική προσέγγιση και στην Tiefenpsychologie (Depth Psychology) και ασχολείται με ομαδικές και ατομικές συνεδρίες. Είναι ο επιστημονικός επόπτης του Κέντρου παιδιού και Εφήβου FocusLab, όπου παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας,  μαθησιακών δυσκολιών, νευροανάδρασης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων.

Δείτε περισσότερα εδώ

Είναι, επίσης, ο συνιδρυτής της εταιρίας SuccessLab , η οποία εξειδικεύεται στην ολιστική προσέγγιση του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έρευνές του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις διαδικασίες συγκρότησης του λόγου, της αξιολόγησης του νοήματος και της νοηματοδότησης της ατομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Συνιδρυτής της εταιρίας SuccessLab
Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του ελληνόφωνου τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College
Επιστημονικός επόπτης του Κέντρου παιδιού και Εφήβου FocusLab

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Το συλλογικό τραύμα ως απώλεια νοήματος

Αίθουσα

Stage A

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 20:00

Επικοινωνία

210 4190804