Λίνα Κατσίγκρη PhD | Leading Mind SpeakerΗ Δρ. Λίνα Κατσίγκρη είναι Νευρογλωσσολόγος-Λογοπεδικός που ερευνά τις ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου λόγος – μάθηση – ανάγνωση, την παθολογία και την αποκατάσταση τους.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως μαθήτρια, υπέφερε από ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τύπου Δυσλεξίας. Είναι πτυχιούχος νευρογλωσσολογίας και πολιτικών επιστημών (BSc) του Πανεπιστημίου Βρυξελλών (VUB), κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών (MA) σε ανώτερες σπουδές γλωσσολογίας – γνωστική γλωσσολογία, πολυγλωσσία (VUB) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) με θέμα The Dyslexic Brain: A Neurolinguistic Approach to the Logopedic Treatment of Dyslexia (VUB). Έχει παρουσιάσει εργασίες σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια και έχει εκδώσει
επιστημονικά άρθρα και βιβλία.

Από το 1996, εργάζεται ως λογοπεδικός με εξειδίκευση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Είναι η δημιουργός του Θεραπευτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ανάγνωσης – EULEXIA: the Gift of Reading που συμβάλει με επιτυχία στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσχερειών.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της προσοχής-συγκέντρωσης, η ανθεκτικότητα στην εγκεφαλική κόπωση και η εγκατάσταση σωστού ρυθμού ανάγνωσης που επιτρέπει την κατανόηση κειμένου εύκολα κι ευχάριστα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που παρουσιάζουν δυσκολίες στη μάθηση αλλά και σε μαθητές που θέλουν να τελειοποιήσουν την ανάγνωση και την συγκέντρωση τους.

Είναι επίσης η δημιουργός της Μεθόδου Πρώιμης Ανάγνωσης –ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΩΡΙΣ που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά που δεν έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό της Ανάγνωσης. Σκοπός της μεθόδου είναι η θεμελίωση των βασικών αρχών της ανάγνωσης εύκολα και διασκεδαστικά. Ενώ στόχος και όραμα της Δρ. Κατσίγκρη είναι η πρόληψη των μαθησιακών δυσχερειών και η εξάλειψη τους πριν την εμφάνιση τους.

Το Θεραπευτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάγνωσης – EULEXIA: the Gift of Reading και η Μέθοδος Πρώιμης Ανάγνωσης –ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΩΡΙΣ έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη αποδοχή σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, λογοπεδικούς και ειδικούς παιδαγωγούς που συμμετέχουν στο τμήμα Κλινική Πρακτική στις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Metropolitan Studies – Μητροπολιτικό ΚΔΒΜ. Επίσης, συνεργάζεται με αγγλόφωνα και γαλλόφωνα σχολεία στην Ελλάδα το Βέλγιο και την Ελβετία

Παράλληλα με τις ατομικές συνεδρίες και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια EULEXIA: the Gift of Reading και ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΩΡΙΣ, με την ιδιότητα του νευροεπιστήμονα και του πιστοποιημένου HEARTMATH COACH οργανώνει σεμινάρια, ατομικές ή και ομαδικές συνεδρίες αυτοβελτίωσης, EULEXIA: BRAIN TRAINING που αφορούν στην διαχείριση και ευελιξία των εγκεφαλικών κυμάτων σε σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά με στόχο την βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων, τον έλεγχο των συναισθημάτων, την προσωπική ενδυνάμωση, ισορροπία και ευδαιμονία.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Υπηρεσίες Ομιλητή

Νευρογλωσσολόγος-Λογοπεδικός που ερευνά τις ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου λόγος – μάθηση – ανάγνωση, την παθολογία και την αποκατάσταση τους.

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Εξάσκηση, ενδυνάμωση και οργάνωση εγκεφάλου – Eulexia: BRAIN TRAINING

Αίθουσα

Stage B

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 11:00

Επικοινωνία

2106822073
6946256784