Κωνσταντίνος Κότιος PhD | Leading Mind Speaker

 

Ο  Δρ Κωνσταντίνος Κότιος είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ιδρυτής της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Συγγραφέας. Δραστηριοποιείται επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά στον χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή επενδύει όλη του την ενέργεια στο καινοτόμο project, την LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 8.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμού και στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και περισσότερες από 6.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, προσπαθεί καθημερινά να βοηθήσει νέους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το μέλλον τους.

Έχει διδάξει με θεματολογία την επαγγελματική συμβουλευτική και τη διαχείριση σταδιοδρομίας σε Προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά και Αιγαίου.

Δεκάδες έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., όπως και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής  του Α.Π.Θ. ακολουθώντας την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής όπου και περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές έχοντας παράλληλα καταρτιστεί συστηματικά σε επιμέρους τομεακές εξειδικεύσεις του επαγγελματικού προσανατολισμού και της δια βίου εκπαίδευσης. Στο ίδιο τμήμα αναγορεύτηκε Διδάκτωρ όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος, έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα (Επιλέγω σπουδές & επάγγελμα, Επιλέγω μεταπτυχιακές σπουδές, Στη σκακιέρα της καριέρας) και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο υβριδικό βιβλίο στην Ελλάδα με τίτλο: Σπουδές με μέλλον 2022, που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη.

Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, του Συλλόγου Λειτουργών Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).

Δείτε περισσότερα εδώ

Υπηρεσίες Ομιλητή

Eπαγγελματικός Προσανατολισμός για μαθητές και φοιτητές
Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου
Εκπαίδευση Συμβούλων Σταδιοδρομίας

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Τα 3 Βήματα για να επιλέξεις τις σπουδές σου!

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 16:00

Επικοινωνία

6948252113
2102202842