Ιωάννα Κουρή MD | Leading Mind Speaker

 

Η παιδονευρολόγος και ιατρός ύπνου Ιωάννα Κουρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παιδιατρικής στο Νοσοκομείο “Παίδων Αγία Σοφία”. Κατόπιν, απέκτησε πιστοποιητικό ECFMG (Certificate from Εducational Commission for Foreign Medical Graduates), το οποίο είναι απαραίτητο για την έναρξη ειδικότητας στις Η.Π.Α.

Στη συνέχεια, απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής Νευρολογίας στο University of Iowa, IA, USA και της Ιατρικής του Ύπνου στη Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, USA.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είναι συνεργάτης ιατρός των ιδιωτικών νοσοκομείων Μητέρα, Μετροπόλιταν και μαιευτηρίου Λητώ, ενώ παράλληλα διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Mayo Clinic στις Η.Π.Α.

Είναι διπλωματούχος του American Board of Psychiatry and Neurology with Special Qualification in Child Neurology (Παιδιατρική Νευρολογία) και του American Board of Sleep Medicine (Ιατρική Ύπνου). Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα και είναι ενεργό μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων.

Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στα εγκεφαλικά επεισόδια των παιδιών, στα νευρομυικά νοσήματα και στην υπνική άπνοια κεντρικής αιτιολογίας. Έχει σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα εδώ

Υπηρεσίες Ομιλητή

Παιδονευρολόγος
Ιατρός Ύπνου

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Η σημασία του ύπνου για το παιδί και την οικογένεια. Πώς μπορούμε να τον βελτιώσουμε;

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

18/02/2022 21:00

Επικοινωνία

+306942884798