O Γεώργιος Χαριτάκης είναι Ψυχίατρος και Τομεάρχης Ψυχικής Υγείας στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.
Είναι μέλος της Επιτροπής Μεταμοσχεύσεων Συναισθηματικού Δότη (2019), μέλος της Β’ Περιφερειακής Διοίκησης Τομέων Ψυχικής Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρειας Αττικής με συμβουλευτικό και συντονιστικό ρόλο υπό την προεδρία της Υποδιοικήτριας (2017), Τομεάρχης Ψυχικής Υγείας στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο (2016) όπου και ανέλαβε πρωτοβουλία δημιουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής στο γενικό νοσοκομείο, συμμετέχει στο σχεδιασμό της κλινικής και την λειτουργική της οργάνωση, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. (2014), Πρόεδρος της 4ης Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Αττικής – Τ.Ε.Ψ.Υ. (2012)
Από το 2006 έως και το 2012 ήταν Συντονιστής Διευθυντής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν. Καρπενησίου, όπου οργάνωσε τη λειτουργία και στελέχωσε το ανθρώπινο δυναμικό και βοήθησε στην επιμόρφωση του προσωπικού του κέντρου με σεμινάρια. και διετέλεσε Πρόεδρος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Φθιώτιδας – Ευρυτανίας (2009-2012). Συντόνισε και επέβλεψε τις λειτουργίες των δομών ψυχικής υγείας στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας , στο Κέντρο ψυχικής υγείας Γ.Ν. Καρπενησίου και στην ψυχιατρική κλινική στο Γ. Ν. Φθιώτιδας. Έχει επίσης ιδρύσει, στελεχώσει και δραστηριοποιήσει την Κινητή Μονάδα Ψυχικής υγείας Φθιώτιδας –Ευρυτανίας. Παράλληλα δίδαξε Νευρολογία – Ψυχιατρική στη σχολή ΕΠΑΣ του Νοσοκομείου Ευρυτανίας βοηθών Νοσηλευτών.
Από το 1995 έως το 1999 ξεκίνησε ως Θεραπευτής Ψυχίατρος στο Ι.Κ.Α.–Ε.Τ.Α.Μ. Από το 1999 έως το 2002 υπήρξε Διευθυντής Επιτροπών Αναπηρίας Ι.Κ.Α.–Ε.Τ.Α.Μ. (ΚΕΠΑ) όπου ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό και την καλή λειτουργία, εισήγηση και πραγμάτωση τυχαιοποίησης συστημάτων κλήρωσης μελών των επιτροπών, διενεργούσε τον Τριτοβάθμιο έλεγχο αποφάσεων επιτροπών του ΚΕΠΑ. Από το 2002 έως το 2005 υπήρξε διευθυντής ιατρός της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Νέου Κόσμου, με καθήκοντα μεταξύ άλλων τον συντονισμό καλής λειτουργίας παροχών υγείας και την επίλυση προβλημάτων, τη μέριμνα προσωπικού και υλικών. ενώ από το 2005 έως και
το 2006 έγινε ελεγκτής ψυχίατρος.
Έχει συμμετάσχει σε 124 συνολικά συνέδρια και 28 ειδικά σεμινάρια και 32 μετεκπαιδευτικές εκδηλώσεις (ημερίδες, συμπόσια, σεμινάρια).
Από το 1994 έως και το 1996, συμμετείχε ως ερευνητής ψυχίατρος στο ερευνητικό πρόγραμμα του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, “Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των βασανιστηρίων – 25 χρόνια μετά τη Δικτατορία στην Ελλάδα”, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άλλες Επιστημονικές δραστηριότητες:
Μεταφράσεις και επιστημονική επιμέλεια δύο βιβλίων με θέματα ψυχοφαρμακολογίας και δυο μονογραφιών ευρέως κυοφορούμενων αντιψυχωσικών φαρμάκων :
1. POCKET HANDBOOK OF PSYCHIATRIC DRUG TREATMENT, KAPLAN – B. SADOCK
2. CLINICAL HANDBOOK OF PSYCHΟTROPIC DRUGS – KALYNA BEZCHLIBNYK BUTLER – JOEL JEFFRIES
3. Mονογραφία του ZYPREXA αντιψυχωσικού φαρμάκου ευρείας κυκλοφορίας
4. Mονογραφία του ενέσιμου RISPERDAL αντιψυχωσικού φαρμάκου ευρείας κυκλοφορίας