Ευάγγελος Ζουμπανέας | Leading Mind Speaker

 

 

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι ένας από τους πρώτους επιστήμονες που αναγνώρισε και αντιμετώπισε τα προβλήματα των Διατροφικών Διαταραχών στην Ελλάδα. Είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Είναι Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, μέλος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις Master Practitioner In Eating Disorders, αποκλειστικά για Eπαγγελματίες Yγείας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έρευνες και μελέτες του με θέμα την παχυσαρκία και τη διατροφή έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια διατροφής.

Επιστημονική Ομάδα Διατροφή

Είναι Γενικός Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας Διατροφή και του ενημερωτικού portal υγείας diatrofi.gr. Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο, στη Νέα Ιωνία.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς. Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ενασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση. Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως. Τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400m ελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:

  • Σεφ… στο παρά πέντε – Διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους (εκδόσεις Σταμούλη)
  • Thai chef express (εκδόσεις Μοτίβο), σε συνεργασία με την Ταϊλανδέζα σεφ Amporn Muangphrom
  • THIN… positive – Μυστικά Ελέγχου της Πείνας & της Διατροφής (εκδόσεις Μεταίχμιο), σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών
  • Διατροφική Νοημοσύνη (εκδόσεις Κλειδάριθμος), σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών
  • Αναζητώντας ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ των ονείρων σου σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Δείτε περισσότερα εδώ 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Master Practitioner In Eating Disorders & Obesity
Γενικός Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας Διατροφή και του ενημερωτικού portal υγείας diatrofi.gr

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Διατροφική Νοημοσύνη: Το μέλλον για μια ισορροπημένη σχέση με την τροφή

Αίθουσα

Stage B

Ημερομηνία και Ώρα

12/02/2022 12:00

Επικοινωνία