Ελισάβετ Μπαρμπαλιού | Leading Mind Speaker

 

 

Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού είναι ψυχολόγος–ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, πρόεδρος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Ε.) και συγγραφέας του βιβλίου «Η επιστροφή του άνδρα».

Έχει κλινική εμπειρία 35 χρόνων, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Προσχολικό Κέντρο της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ από το 1992 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου
προσφέρει τις υπηρεσίες της σε οικογένειες, ζευγάρια, εφήβους και ενήλικες.

Σπουδές και Ειδίκευση

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και στην Εργασιακή Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Nanterre Paris X, στο Παρίσι.

Εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Academie des Versailles και στην ISON Psychometrica, στην Αθήνα, καθώς και σε θέματα έρευνας στο INRP (Eθνικό Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Έρευνας του Παρισιού).

Επίσης, ειδικεύτηκε στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και είναι πιστοποιημένη μουσικοθεραπεύτρια στη μέθοδο GIM, υπό την αιγίδα του Swedish Advanced Bonny Method GIM Training Program–Association for Music and Imagery.

Επιστημονικά και Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με διαλέξεις στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

Επίσης, αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται:

  • Στη μελέτη της ψυχοσύνθεσης του άνδρα, διερευνώντας τις κοινωνικές συνθήκες που επιδρούν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του.
  • Στην επίδραση της μουσικής και της μουσικοθεραπείας στον ανδρικό ψυχισμό.
  • Στην ανάδειξη του διαγενεακού διαλόγου ως εργαλείο για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ψυχοσυναισθηματικών αναγκών που προκύπτουν κατά την εφηβεία.
Επιστημονικές Εταιρίες και Σύλλογοι

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ), της European Family Therapy Association (EFTA), της Sonora (Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας) και του Αsociation for Music and Imagery (USA).

Επίσης, είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association of Psychotherapy (EAP).

Δείτε περισσότερα εδώ

Υπηρεσίες Ομιλητή

Ψυχολόγος ΜSc –Ψυχοθεραπεύτρια
Οικογενειακή Θεραπεύτρια (ECP)
Μουσικοθεραπεύτρια GIM

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Το ψυχοκοινωνικό πορτραίτο του έλληνα άνδρα σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο

Αίθουσα

Stage A

Ημερομηνία και Ώρα

20/02/2022 12:00

Επικοινωνία

2103642908
2109681500
6945595018