Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού | Leading Mind Speaker

 

Ο Δημήτρης Εφραίμογλου είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είναι Επικεφαλής των ερευνητικών–επιστημονικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας.

Είναι Αντιπρόεδρος στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», καθώς και στο Σωματείο «Φιλότης» για την προώθηση της ελληνικής δωρεάς. Έχει διατελέσει μέλος στο Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2006 έως το 2015 και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.Θ.Ε.Α (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Είναι πρωτοπόρος στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Έχει δημιουργήσει διαδραστικές περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας σε αρχαίες πόλεις και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία παρουσιάζονται στην υπερσύγχρονη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», και έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

Είναι κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σε Computer Science από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έχει συγγράψει σε πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις άρθρων στον τομέα της Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σμυρναίων, το Πολεμικό Ναυτικό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τον Όμιλο Unesco για την πολιτιστική του προσφορά στη χώρα.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου και έχει τρία παιδιά.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Διαδρομές τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό

Αίθουσα

Stage C

Ημερομηνία και Ώρα

19/02/2022 11:00

Επικοινωνία