Δέσποινα Οικονόμου, ΒΑ, ΜSc | Leading Mind Speaker

 

Η Δέσποινα Οικονόμου, ΒΑ, ΜSc είναι Κοινωνική Λειτουργός με βασική εκπαίδευση στην Ελλάδα και μεταπτυχιακές σπουδές στο University of London, LSE, στην Κοινωνική Πολιτική και Σχεδιασμό.

Με υποτροφία του Fulbright Foundation συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγών κοινωνικών επιστημόνων στο Adelphi University, Long Island, NY, USA.

Εργάστηκε για 11 χρόνια για την Ύπατη Αρμοστεία Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) σαν Υπεύθυνη Κοινωνικών Προγραμμάτων και είχε την ευθύνη για την ενσωμάτωση των Βιετναμέζων προσφύγων στην Ελλάδα. Σχεδίασε και επόπτευσε την εφαρμογή προγραμμάτων υποδοχής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των αιτούντων άσυλο και προσφύγων που εφαρμόσθηκαν από ΜΚΟ με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας Προσφύγων ΟΗΕ.

Για 12 χρόνια ήταν Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας CONTACT, στο Bulawayo, Zimbabwe, το οποίο προσέφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οικογένειες και άτομα καθώς και εκπαίδευση και εποπτεία Συμβούλων (Counsellors). Ασχολήθηκε με θέματα συμβουλευτικής και υποστήριξης οροθετικών ενηλίκων, παιδιών και εφήβων καθώς και με την υποστήριξη σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Εργάστηκε σε ΜΚΟ στην Ελλάδα σαν συντονίστρια κοινωνικών υπηρεσιών για αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες και για ασυνόδευτους ανήλικους.

Έχει διδάξει σε Σχολές Κοινωνικής Εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Επιστήμων και Τεχνολογίας (NUST) στη Ζιμπάμπουε και έχει πάρει μέρος σε Συνέδρια στην Ελλάδα, Γαλλία, Νορβηγία, ΗΠΑ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι Διευθύντρια της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας-Ελληνικός Κλάδος (ΔΚΥ), η οποία είναι η μόνη διαπιστευμένη ΜΚΟ για την διενέργεια διακρατικών υιοθεσιών. Στη θέση αυτή συνδυάζει την διεθνή εμπειρία της με την προώθηση της έννοιας της διαπολιτισμικότητας που διέπει τις διακρατικές υιοθεσίες.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Διευθύντρια της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας-Ελληνικός Κλάδος (ΔΚΥ)

Προσφορά

https://leadingminds.gr/el/lm_speaker/despoina-oikonomoy-va-msc/

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Διακρατικές υιοθεσίες και πολυπολιτισμικότητα

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

18/02/2022 20:00

Επικοινωνία