Χρήστος Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Καισαριανής | Leading Mind Speaker

 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος είναι ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και είναι καθημερινά δίπλα στους πολίτες και στις γειτονιές από το 2002. Είναι αποτελεσματικός σε οτιδήποτε έχει αναλάβει και είναι κομματικά ανεξάρτητος.

Γεννήθηκε το 1962 στην Καισαριανή όπου και μένει μόνιμα. Κατάγεται από Μικρασιάτες γονείς και είναι εγγονός του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης  Γιώργου Κουβά.

Σπούδασε στη Βουλγαρία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ στον Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Ε.Μ.Π. (εκπόνηση διατριβής με θέμα: Ιστορική Μνήμη και κτισμένο περιβάλλον – Καισαριανή: ένα παράδειγμα). Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στον Τομέα Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Ε.Μ.Π. (παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα, μελέτες για το Μοσχάτο). Από το 2022 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στη διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Συνεργάστηκε σε μελέτες χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα, και Αρχιτεκτονικές μελέτες έργων μεγάλης κλίμακας. Συμμετέχει σε μαζικούς φορείς. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Από το 1998 και έως το 2015 διατηρούσε γραφείο τεχνικών μελετών στην περιοχή Hilton, ενώ παράλληλα από το 2000 έως 2004 διηύθυνε εταιρεία μεταφορών.

Είναι ενεργός πολίτης από τη δεκαετία του ’70 με αγώνες στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. Διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ Καισαριανής. Συνεχίζει μέχρι σήμερα την πολιτική του δραστηριότητα ενταγμένος στην υπόθεση της κεντροαριστεράς αγωνιζόμενος για προοδευτικές αλλαγές στη συνοικία και το τόπο μας.

Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος από 2010-2019, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ» καθώς και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Λεωνίδας Μανωλίδης», όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Καισαριανής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι εκλεγμένος δήμαρχος Καισαριανής και συμμετέχει σε θεματικές επιτροπές της ΠΕΔΑ.

 Είναι μέλος της ανεξάρτητης παράταξης «Νέα αυτοδιοίκηση» που συμμετείχε στις εκλογές για τη διοίκηση στη ΠΕΔ Αττικής και στη ΚΕΔΕ.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό 38 ετών.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Δήμαρχος Καισαριανής

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Καισαριανή! Η πορεία μιας ιστορικής πόλης προς το μέλλον. Μια αυτοδιοικητική εμπειρία!

Αίθουσα

Stage C

Ημερομηνία και Ώρα

19/02/2022 17:00

Επικοινωνία