Χρήστος Ταουσάνης PhD | Leading Mind Speaker

 

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στον Ελλαδικό χώρο και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις στην 20ετή του πορεία σε θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ, έχοντας εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εργαζόμενος από τα φοιτητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε επιτυχώς στους κλάδους του educational & tourism management και εν συνεχεία εργάστηκε για αρκετά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικούς φορείς. Συνεχίζοντας την καριέρα του στο δημόσιο τομέα, διετέλεσε, επί τετραετία, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επίβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Από τη θέση αυτή αποχώρησε οικειοθελώς για να συνιδρύσει την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, την εταιρεία EMPLOY.

Στη συνέχεια, ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του και μετεξελίσσοντας την προγενέστερη τεχνογνωσία, ίδρυσε την υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή, την EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας η οποία παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού & δια βίου μάθησης προσαρμοσμένες στις μελλοντικές ανάγκες. Σήμερα, παράλληλα με τη διεύθυνση της εταιρείας, συντονίζει και τα επιστημονικά & ακαδημαϊκά της projects. Είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα στελέχη στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στο ανώτερο Μητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Επιπέδου Α1 του ΕΟΠΠΕΠ, στέλεχος, επίσης, Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.). Παράλληλα, έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ ως κεντρικός ομιλητής / επιμορφωτής έχει επιτύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 6.000 ωρών επιμορφώσεων / διαλέξεων και ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού έχει βοηθήσει εξατομικευμένα 7000 νέους και στελέχη σε θέματα σπουδών & σταδιοδρομίας να πετύχουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.), έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού & συμβουλευτικής καριέρας ενώ τις διαλέξεις του σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Παράλληλα, έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα στο πεδίο της επαγγελματικής συμβουλευτικής (Επιλέγω Σπουδές  Επάγγελμα, Επιλέγω Μεταπτυχιακές Σπουδές, Στην Σκακιέρα της Καριέρας) και από το 2021 κυκλοφορεί και το νέο του βιβλίο ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και είναι ο πρώτος οδηγός σπουδών «μεικτής πραγματικότητας» στην Ελλάδα! Τέλος, συμμετείχε στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ., υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε TEDx event και δίδαξε ή/και διδάσκει Συμβουλευτική σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Δημοκριτείου και Πειραιώς.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Από την Ευτυχία στην Επιτυχία: Ο ρόλος του επαγγελματικού προσανατολισμού στην εύστοχη επιλογή σπουδών & επαγγέλματος

Αίθουσα

Stage D

Ημερομηνία και Ώρα

16/02/2022 20:00

Επικοινωνία