Αθηνά Κοροβέση MSc, MA, PhD Cand. | Leading Mind Speaker

Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος, Αρθρογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ

 

 

 Η Αθηνά Κοροβέση είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στις «Ευρωπαϊκές Σπουδές για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (MSc) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), και στη «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» (ΜΑ), ΕΚΠΑ.

Από το 2013 εργάζεται σε διεθνή οργανισμό με έδρα την Αθήνα, think tank του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου, και είναι υπεύθυνη στον τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Τον Αύγουστο του 2019 εκλέχθηκε Επικεφαλής Νότου και Δύσης του Ελληνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh (έως σήμερα).

Είναι αρθρογράφος και δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ως συντάκτρια άρθρων γνώμης και αναλύσεων, διεθνών θεμάτων, ροής ειδήσεων και συνεντεύξεων, ενώ έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικές παρουσίες σε πολιτικό talk show.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, και έχει συντονίσει σημαντικά συνέδρια (της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, του Εθνικού Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών-ΕΚΚΕ) κλπ., ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια δημοσιογραφικού και διεθνολογικού περιεχομένου.

Το 2017 επιλέχθηκε από την Πρεσβεία του Καζακστάν στην Ελλάδα ως απεσταλμένη δημοσιογράφος για την κάλυψη της Διεθνούς Έκθεσης “EXPO-2017” στην Αστάνα.

Eίναι υπότροφος του The German Marshal Fund of the United States (Manfred Wörner Seminar/EuroAtlantik Seminar) και μέλος της κοινότητας των Αποφοίτων του Ελληνικού Γραφείου του Ιδρύματος FriedrichEbertStiftung Athens (Γερμανία).

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε διεθνή οργανισμό και στο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων “NEWS 4U” της “ERT World”. Ήταν ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

 Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Υπηρεσίες Ομιλητή

Aρθρογράφος και δημοσιογράφος
Think tank του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου, και είναι υπεύθυνη στον τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Επικεφαλής Νότου και Δύσης του Ελληνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Fake News και Fact Checking στην Ψηφιακή Εποχή

Αίθουσα

Stage C

Ημερομηνία και Ώρα

19/02/2022 20:00

Επικοινωνία