Αγγελική Μακρή BSc, PhD | Leading Mind Speaker

 

Γεια σας! Είμαι η Αγγελική Μακρή.

Aσκώ το επάγγελμα της κλινικής διατροφολόγου από το 1997. Είμαι ιδρύτρια της Diet Praxis & επιστημονική δημιουργός της μεθόδου NMTA ® (Διατροφική Ιδιοσυγκρασιακή και Μεταβολoμική Ανάλυση) την οποία διαμόρφωσα έπειτα από πολυετή επιστημονική έρευνα.

Αφότου ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο των σπουδών μου, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής, θέλησα να εντρυφήσω περισσότερο στην επιστήμη μου.

Κίνητρό μου υπήρξε το γεγονός, πως ήδη από τότε είχε αρχίσει να εδραιώνεται μία λανθασμένη εικόνα για το τί συνιστά υγιή τρόπο ζωής και υγιεινή διατροφή. Έχοντας την πεποίθηση ότι αυτή η στατική προσέγγιση ήταν επιφανειακή κι εντέλει αναποτελεσματική ή και αντίστροφα αποτελεσματική σε πολλές περιπτώσεις, αποφάσισα να εξελίξω και να συνδυάσω τις γνώσεις μου μέσα από την μελέτη και άλλων σχετικών επιστημονικών αντικειμένων.

Έτσι συνέχισα με, μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Μεταβολομική στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με διδακτορική διατριβή πάνω στο στρες και την παθολογία της κύησης, στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Έκτοτε, το επιστημονικό μου ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην Διατροφογενωμική και την Μεταβολομική, ενώ διερευνώ και αξιολογώ την επίδραση του στρες στον οργανισμό και ιδιαίτερα την επίπτωσή του σε μεταβολικές διαταραχές, νευρομυοσκελετικές διαταραχές, υπογονιμότητα, αϋπνία, τροφικές ευαισθησίες – δυσανεξίες, δυσμηνόρροιες κ.α.

Έως το 2018 δίδασκα ως καθηγήτρια Ολιστικής και Ενεργειακής Διατροφής στο ΝΗS (Natural Health Science). Τα τελευταία χρόνια διοργανώνω σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την παθοφυσιολογία του στρες και τις τεχνικές διαχείρισής του, ενώ παράλληλα ενημερώνομαι και συμμετέχω σε συνέδρια που αφορούν την επιστήμη μου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Όλα τα παραπάνω, ήταν που με οδήγησαν έπειτα από έρευνα και αναζήτηση, στην διαμόρφωση και ανάπτυξη μιας δικής μου μεθόδου αξιολόγησης και ανάλυσης της διατροφής και της τροφής, ανάλογα με
τη δύναμη που έχουν αυτές, να στηρίζουν ή να παρακωλύουν τη διαδικασία του μεταβολισμού.

Η μέθοδος NMTA ® είναι διαφορετική & καινοτόμα. Το «πάντρεμα» της Ιπποκράτειας, Πυθαγόρειας φιλοσοφίας με την σύγχρονη μεταβολομική, στην πράξη οδηγεί σε κάτι πολύ πιο ουσιώδες από το να χάσει κάποιος κιλά. Οδηγεί στη σωματική & ψυχική ισορροπία σε ένα πραγματικά υγιεινό μοτίβο ζωής.

Υπηρεσίες Ομιλητή

Διατρoφολόγος
Ιδρύτρια της Diet Praxis
Δημιουργός της μεθόδου NMTA ® Διοργανώτρια Σεμιναρίων και Εργαστηρίων

Βίντεο

Τίτλος Ομιλίας

Ιδιοσυγκρασιακή Διατροφή: Μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση ψυχικής υγείας και ευεξίας για ένα πραγματικά υγιεινό μοτίβο ζωής

Αίθουσα

Stage A

Ημερομηνία και Ώρα

13/02/2022 18:00

Επικοινωνία