Αναστασία Κορινθίου | Leading Mind Host

Η Αναστασία Κορινθίου είναι συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός και ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων Υδροπλάνο.

Εκείνη δηλώνει πως…”δουλειά” της είναι να κάνει τον κόσμο να χαμογελά, μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, στα οποία εργάζεται τα τελευταία 26 χρόνια και φυσικά στις σελίδες των βιβλίων της.

Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου, την Unesco, τον ΠΟΔΡ, τον ΗΓΕΧΟΡΟ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις πολιτιστικές της δράσεις, ενώ το βιβλίο της ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ μπήκε στην τελική δεκάδα των βραβείων Public και ετοιμάζεται να μεταφερθεί θεατρικά από την Aikor Production.

Tα μυθιστορήματα της (19 συνολικά) είναι όλα στην λίστα με τα ευπώλητα και μάλιστα το βιβλίο της “Για την καρδιά ενός αγγέλου” μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη και κέρδισε το 2015 τον τίτλο της καλύτερης σειράς που βασίστηκε σε βιβλίο με αφορμή τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης.Έχει γράψει τα παιδικά μιούζικαλ “Παραμυθοσαλάτα, Φίνος το δελφινάκι” και το “Μπαράκι του Μάριου” με πρωταγωνιστές τον Παύλο Χαϊκάλη, την Τάνια Τρύπη και τον Θάνο Κοντογιώργη, σε μία συνεργασία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και ως στιχουργός, ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί και από τους Α. Παπαντωνίου, Χ. Ανθούλα, Γρηγόρη Πετράκο και Παντελή Ταλαδιανό.

Η έρευνα της για τους Μύθους των 48 νησιών του Αιγαίου έχει σεναριοποιηθεί και έγινε ντοκιμαντέρ σε μορφή animation ενώ έχει συνεργαστεί με τη θεατρική εταιρεία Απόηχος, το Healthy Life Festival, τα ραδιόφωνα Παλμός, Κόσμος, την τηλεόραση Αιγαίο.

Είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό Books and Writers και αρθρογραφεί στο Koita Magazine και το sapiophile.gr . Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το νέο της βιβλίο, την κινηματογραφική μεταφορά του σεναρίου “Μαρία, που έγραψε σε συνεργασία με την ξαδέρφη της Μαρία Κορινθίου, συμμετέχει σε μία διεθνή έκθεση ζωγραφικής του γκαλερίστα Cem Ustener, με πίνακές της και είναι υπεύθυνη αξιολόγησης νέων έργων για το Υδροπλάνο που ουσιαστικά θεωρεί…παιδί της!

Τα… βιολογικά της παιδιά (Αγγελική , Ζηνέτα και Αντώνης) τα θεωρεί την καλύτερη τριλογία της!

Γνωρίστε όλους τους συντονιστές μας