Σπύρος Ράπτης

Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας & Κύπρου

Ο Σπύρος Ράπτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric για τις χώρες της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Σπύρος εντάχθηκε στη Schneider Electric το 2010, στην αρχή ως Partner & Energy VP και στη συνέχεια ως Industry & Energy VP. Το 2016 διορίστηκε Εμπορικός Διευθυντής για τα Κανάλια Διανομέων και Κατασκευαστών Ηλεκτρολογικών Πινάκων, μέχρι τον Ιούνιο του 2017, οπότε ανέλαβε τη σημερινή του θέση.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, έκτισε πάνω από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορους τομείς της αγοράς Ενέργειας και Βιομηχανίας, εργαζόμενος τόσο σε ελληνικούς όσο και σε πολυεθνικούς οργανισμούς και έχει ηγηθεί επιτυχώς σε διάφορες ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ με δραστηριότητα στη Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας, τον Έλεγχο και Αυτοματισμό, τον Έλεγχο Κίνησης και τα Όργανα Πεδίου.

Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και πέρα από τις καθημερινές του υποχρεώσεις ασχολείται με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, που είναι η μελέτη ιστορίας και η ζωγραφική.

 

Προφίλ Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Αποδοτικότητα.

Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, ΙοΤ συνδεσιμότητα προϊόντων τοπικά και με το cloud, αυτοματισμούς, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής μια εγκατάστασης, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας, για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Δείτε περισσότερα εδώ

Εταιρεία

Schneider Electric

Ημερομηνία και Ώρα

14/05/2022 14:00