Παναγιώτης Ζήκος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OTIS Ελλάδος και Κύπρου

Ο Παναγιώτης Ζήκος ξεκίνησε την καριέρα του στην OTIS ως Service Manager Ελλάδος το 2007. Το 2011 ανέλαβε καθήκοντα Service Director Ελλάδος, ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟTIS Ελλάδος και Κύπρου. Eπίσης, είναι Co-Founder της εταιρίας Πληροφορικής iLink Νέες Τεχνολογίες.

Ο Παναγιώτης είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, κατέχει MSc Computer Science από το Carnegie Mellon University, MBA από το ΕΚΠΑ και MSc inBlockchain από το ΜΙΤ. Είναι μέλος του ΤΕΕ, της MENSA και του Hellenic Blockchain Hub. Είναι Πρόεδρος της ΠΕΤΑΚ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ της ΕΑΣΕ, μέλος ΔΣ του ITS (Intelligent Transport Systems) και εκπρόσωπος του ΣΕΒ σε θέματα νομοθεσίας ανελκυστήρων.

Γεννήθηκε το 1979, έχει δύο κόρες και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το tennis, την ποδηλασία και επιδιώκει τις βόλτες με φουσκωτό.

OTIS

Η Otis δίνει στους ανθρώπους την ελευθερία να συνδεθούν και να ευδοκιμήσουν σε έναν πιο ψηλό, πιο γρήγορο και πιο έξυπνο κόσμο. Ο παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή, εγκατάσταση και συντήρηση ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων, μετακινεί 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα και συντηρεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες – το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών του κλάδου. Μπορείτε να βρείτε την Otis στις πιο εμβληματικές κατασκευές ανά τον  κόσμο, καθώς και σε οικιστικά και εμπορικά κτίρια, συγκοινωνιακούς κόμβους και παντού όπου ο κόσμος βρίσκεται σε κίνηση. Με έδρα το Connecticut των Η.Π.Α., η Otis απασχολεί 70.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 41.000 εξειδικευμένοι τεχνικοί και μηχανικοί, όλοι τους αφοσιωμένοι στην κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των πελατών και χρηστών των προϊόντων της, σε περισσότερες από 200 χώρες.

Η Otis Hellas & Cyprus είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου σε Ελλάδα και Κύπρο. Απασχολεί 220 εργαζομένους, συντηρεί πάνω από 15.000 ανελκυστήρες, κυλιόμενες κλίμακες και διαδρόμους στην ελληνική και κυπριακή επικράτεια όπου δραστηριοποιείται, έχοντας ένα διευρυμένο δίκτυο 12 υποκαταστημάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κοζάνη, Κω, Κατερίνη, Ηράκλειο, Πάτρα, Κέρκυρα και Λεμεσό.

Η αποστολή της Otis είναι να είναι μια εταιρεία παγκοσμίου κλάσης, προσανατολισμένη στους πελάτες και τις υπηρεσίες, βάζοντας τους ανθρώπους, την ασφάλεια και την άνεσή τους στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της.

Μάθετε περισσότερα εδώ και ακολουθήστε την Otis στο LinkedIn, Instagram, Facebook και Twitter 

Εταιρεία

OTIS

Ημερομηνία και Ώρα

14/05/2022 12:30