Νίκος Κωστάρας

Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, IQVIA

Ο Νίκος ξεκίνησε στην IMS Health το 2009 ως Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για να οικοδομήσει τη νέα ομάδα πωλήσεων και να ενισχύσει την πελατοκεντρική προσέγγιση της εμπορικής ομάδας.

Το 2014 ανέλαβε το ρόλο του Γενικού Διευθυντή και, μετά την εξαγορά της Cegedim και την συγχώνευση της IMS Health με την κορυφαία εταιρία κλινικών μελετών Quintiles, διευθύνει την εταιρία υπό την νέα ονομασία IQVIA. H IQVIA προσφέρει μια σειρά από λύσεις σε επίπεδο:

α) Δεδομένων (Λιανικές Πωλήσεις Φαρμακείων, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και Καταναλώσεις Φαρμάκων σε Νοσοκομεία),

β) Συμβουλευτικής μέσω Advanced Analytics, Management Consulting, ΗΤΑ, RWE και πρωτογενούς Έρευνας Αγοράς,

γ) Τεχνολογίας (CRM, συστήματα BI και MultiChannel Marketing) και

δ) Κλινικών Μελετών.

Το τελευταίο επίτευγμα της IQVIA Ελλάδας, υπό την ηγεσία του Νίκου, είναι η απόφαση των Κεντρικών να ιδρύσουν στην Αθήνα τρία regional hubs για:

α) Τεχνολογικές Λύσεις,

β) Health Economics και

γ) Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

Με στόχο να προσλάβει περισσότερους από 43 κορυφαίους επαγγελματίες έως το τέλος του 2021, η IQVIA Ελλάδας υλοποιεί στην πράξη την προσπάθεια braingain, βοηθάει την εισροή συναλλάγματος στην Ελλάδα και συμβάλλει καθημερινά στη δημιουργία εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Επιπλέον, το 2020 ήταν μια χρονιά ρεκόρ με 50 νέες προσλήψεις!

Η εργασιακή του πορεία καλύπτει πολυεθνικές επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους όπως καταναλωτικών αγαθών, φαρμακευτικών, χρηματο-οικονομικών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Από το 1994 κατέχει νευραλγικές εμπορικές θέσεις με αυξημένες αρμοδιότητες σε παγκόσμιους οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, κυρίως σε εταιρείες όπως η Mars, η Procter & Gamble και η Novartis OTC. Η εμπειρία του προέρχεται τόσο από το χώρο του Μάρκετινγκ όσο και από το χώρο των Πωλήσεων, αφού κατείχε θέσεις Marketing Manager και National Sales Manager στον φαρμακευτικό και καταναλωτικό κλάδο, με ιστορικό επιτυχημένων και βραβευμένων λανσαρισμάτων. Οι βασικοί τομείς της εξειδίκευσής του αφορούν τα Business development, commercial effectiveness, planning, product management, sales-force effectiveness και sales reorganization, μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το ALBA. Μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική και μιλά πολύ καλά Αγγλικά και Ιταλικά.

 

Προφίλ IQVIA

Αποτέλεσμα της συγχώνευσης της IMS Health, παγκόσμιας ηγέτιδας στην ανάλυση δεδομένων & στις τεχνολογικές λύσεις, αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας, και της Quintiles, από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στις Κλινικές Μελέτες, η IQVIA, με έδρα τις ΗΠΑ, έχει παρουσία σε 100+ χώρες με 75Κ εργαζομένους.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1968, απαριθμώντας σήμερα περισσότερους από 200 εργαζομένους και συνεργάζεται με όλους τους επιστήμονες υγείας καθώς και τα νοσοκομεία. Σε αριθμητικούς όρους, η IQVIA Ελλάς έχει ένα δίκτυο 3,5Κ ιατρών και 3Κ φαρμακείων για τη συλλογή στοιχείων και την διεξαγωγή πρωτογενών ερευνών, ενώ διεξάγει τουλάχιστον 120 κλινικές μελέτες σε πάνω από 100 sites.

Επίσης συνεργάζεται στενά με όλους τους εταίρους της υγείας, τους θεσμικούς φορείς, τις Αρχές, τα συλλογικά όργανα των επιστημόνων υγείας και των φαρμακευτικών εταιριών, καθώς και τους συλλόγους ασθενών, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε πάνω από 150 πελάτες.

Εταιρεία

IQVIA

Ημερομηνία και Ώρα

14/05/2022 14:45