Η Δρ. Λίντυ – Σάννυ Μακ Μάλλεν είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Ν. Αφρικής στην Εκπαίδευση, Ψυχολογία και Εγκληματολογία (Εγκληματικότητα ανήλικων) και κάτοχος πιστοποιήσεων στις δημόσιες σχέσεις, στη βιοθεραπεία, στη θεραπεία παλινδρομήσεων, στη διαχείριση του στρες (άγχους), καθώς και στη Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία ( Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό).
Κάτοχος μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στο Δυτικό Εσωτερισμό, από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Exeter και μεταπτυχιακού διπλώματος MSc. με θέμα «Ενσωμάτωση των Διαπροσωπικών Εμπειριών στην Καθημερινή Ζωή», του Βρετανικού Πανεπιστημίου Northampton.
Το Διδακτορικό της είχε θέμα «Την εφαρμογή του αρχαίου Ελληνικού μύθου & μουσικής σε προσωπική, επαγγελματική & διαπροσωπική ανάπτυξη», ελήφθη δε από το πανεπιστήμιο Stellenbosch της Ν. Αφρικής .
Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 1978 και την περίοδο 2007-2009 δίδασκε Ψυχολογία για πανελλήνιες εξετάσεις στη Μεγάλη Βρετανία.
Η εκπαιδευτική της πείρα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και φτάνει έως και μεταπτυχιακούς φοιτητές, περιλαμβάνει διδασκαλία παιδιών με ειδικές ανάγκες, θέατρο και σκηνοθεσία παραστάσεων. Το 2011 υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού συλλόγου για την Διαπροσωπική Ψυχολογία και Έρευνα, μέχρι το κλείσιμο αυτού το 2015 και έχει διατελέσει εκτελεστική διευθύντρια και οργανώτρια του 16ου Συνεδρίου του EUROTAS, σε συνεργασία με το ΙΤΑ και ΑΤP (Διεθνές και Αμερικανικό Σύλλογο Διαπροσωπικής Ψυχολογίας).
Είναι κύριο μέλος του Ευρωπαϊκού ερευνητικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού συλλόγου διαπροσωπικής ψυχολογίας, συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου και διαπροσωπική ψυχοθεραπεύτρια και επόπτης, όντας κάτοχος της αντίστοιχης επαγγελματικής πιστοποίησης του συλλόγου.
Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν το A Soul’s Journey, The Essence of a Spiritual Path towards the Transpersonal, εκδόσεις Archive Publishing 2014, το Metamorphosis through Conscious Living εκδόσεις Cambridge Scholars Press 2017 (μια συν-επεξεργασμένη συλλογή σεμιναρίων και εργαστηρίων που δόθηκαν στο συνέδριο της Κρήτης) και του Therapeutic Keys to Self Actualization in Homer’s Demeter, εκδόσεις Cambridge Scholars 2018.
Έχει υπάρξει ομιλήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια ειδικής εκπαίδευσης και ψυχολογίας, ιδιαιτέρως δε προωθώντας την βαθιά προσοχή και την Nepsychia που η ίδια ανέπτυξε κατά την έρευνα του διδακτορικού της.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, περιλαμβάνουν την εφαρμογή του Mindfulness σε μελέτες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, σε διαπολιτισμικά ζητήματα, μελέτες φύλου και στην θεραπεία τραυμάτων. Είναι επόπτρια Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών φοιτητών και διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας , μεταξύ άλλων.
Η διδακτορική της διατριβή για τη χρήση του Μύθου ως θεραπευτικής μεθόδου προσφέρεται ως σεμινάριο σε συνεργασία με το ICUC στο νησί της Αίγινας.
Δείτε περισσότερα εδώ